Virtueel kijkje bij een bedrijf met een VR-bril

Ontdek-je-talentdagen groot succes

De grote krapte op de arbeidsmarkt legt een flinke druk op de schouders van werkgevers. BinnenKijken bij Bedrijven verruimde de blik op arbeidspotentieel, en betrok mensen die nog langs de zijlijn staan. Mensen die graag willen werken, maar nog niet weten wat ze willen of kunnen. Of nog niet klaar zijn om zelfstandig bedrijven te bezoeken en te solliciteren. Voor die mensen werden in aanloop naar BinnenKijken bij Bedrijven de Ontdek-je-Talentdagen georganiseerd op woensdag 1 en donderdag 2 juni 2022.

Projectleider Maya van Es: “We willen graag dat iedereen mee kan doen aan BinnenKijken bij Bedrijven en, uiteindelijk, het arbeidsproces. Niet voor iedereen is werken vanzelfsprekend. Soms zijn er obstakels. Er is dan meer creativiteit en inlevingsvermogen nodig om mensen mee te nemen in het proces. Op de Ontdek-je-Talentdagen kregen bezoekers op een leuke en luchtige manier inzicht in waar ze goed in zijn.”

Interactief programma

De opkomst was groot. Bezoekers uit de hele arbeidsmarktregio Midden-Holland (gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen) kwamen via de rode loper binnen in het Huis van de Stad in Gouda. Op het programma stonden onder andere de Ontdek-je-Talenttest van het LeerwerkLoket, een cv-check, een virtueel kijkje in een werkomgeving met VR-bril en een workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’. Studenten van mboRijnland zorgden voor professioneel stijladvies en een fotoshoot.

“Deze dagen staan niet op zichzelf”, legt projectleider Maya van Es uit. “Tijdens BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB), dat plaatsvindt van 13 t/m 18 juni, gaan de kandidaten met een groep op bezoek bij een bedrijf in een passende beroepssector. Na BKBB maken zij verdere stappen naar werkoriëntatie, bijvoorbeeld door loopbaancoaching.”

Unieke samenwerking

Ontdek-je-Talentdagen is een project van WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland i.s.m. Leerwerkloket Midden-Holland en Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Midden-Holland.

Maya (WSP) Sandra (LWL) Manon (RMT)
Samenwerking tussen WSP, LWL en RMT
Beroepen kijken met VR bril
Beroepen kijken met VR bril.
Beroepentest Ontdek je talent
Beroepentest 'Ontdek je talent'
Ondernemers
Ondernemers waren geïnteresseerd in dit initiatief
Stijladvies op de Ontdek-je-talentdag
Stijladvies op de Ontdek-je-talentdagen
Workshop Hoe presenteer ik mezelf.
Workshop 'Hoe presenteer ik mezelf'