BKBB bezoek aan STEF

BinnenKijken bij Bedrijven begrip in de regio

“Op naar die leuke job”

Grote krapte op de arbeidsmarkt legt een flinke druk op de schouders van werkgevers. BinnenKijken bij Bedrijven 2022 betrok meer dan anders mensen die nog langs de zijlijn staan en verruimde daarmee de blik op arbeidspotentieel.

Van 13 t/m 18 juni openden maar liefst 100 bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor werkzoekenden, zij-instromers, studenten en voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Samen haalden zij alles uit de kast om de ruim 300 bezoekers te inspireren, te leren kennen en in het mooiste geval een match te maken. De belangstelling was dit jaar groot voor zorgorganisaties, horeca, de bibliotheek en technische bedrijven.

Projectleider Maya van Es kijkt heel tevreden terug op dit grote banenevent: “Ik ben de werkgevers dankbaar voor de goede samenwerking. Geïnteresseerden werden gastvrij ontvangen, kregen rondleidingen en een kijkje achter de schermen. Het bedrijf Dynamic Control Technology (Bodegraven) gaf bijvoorbeeld ontzettend leuke workshops waarbij de bezoekers echt aan de slag gingen met technisch werk!”

Rob (51) uit Waddinxveen bezocht deze week meerdere bedrijven: “Voor mij is dit een kans om te kijken wat bij mij past. Ik ben maandag naar de horeca workshops op de Markt geweest en gisteren bij een technisch bedrijf. BKBB is heel laagdrempelig. Ik heb leuke gesprekken gehad en meer gezien dan wanneer ik op sollicitatie zou gaan. Dus kom maar op met die leuke job!”

Rafaella (33) uit Gouda bezocht donderdag een technisch bedrijf en een distributiebedrijf. “Wat een goed initiatief is dit! Zo kan ik zien hoe het er binnen uit ziet bij deze bedrijven. Ik kom uit de Thuiszorg en wil graag ander werk doen. Begin juni deed ik mee met de Ontdek-je-Talentdagen in het Huis van de Stad. Uit de Talenttest kwam een brede interesse. Deze bezoekjes helpen me bij mijn keuze.”

BKBB Projectleider Maya van Es

Projectleider Van Es heeft de persoonlijke ambitie om iedereen te betrekken bij en te motiveren voor het arbeidsproces. “Als je werkt, doe je mee. Zo is het gewoon. En dat kan op zoveel manieren! Wij proberen herintreders, carrièreswitchers, mensen met een uitkering, statushouders, praktisch en theoretisch opgeleiden en studenten een zetje te geven in de richting van werk. Aan de andere kant zien we steeds meer bereidheid bij werkgevers om deze mensen de tijd en ruimte te geven hun plek te vinden. 

En zijn mensen er nog niet klaar voor? Het WerkgeversServicepunt werkt samen met het LeerwerkLoket en Regionaal Mobiliteitsteam. Via talenttesten, loopbaanbegeleiding en om- of bijscholingstrajecten ontdekken mensen waar hun talenten liggen en raken ze stap voor stap klaar voor die baan.”

Ook voor Esther Holstein, HR adviseur van STEF Bodegraven, was het een geslaagde dag. “BKBB biedt ons de kans om onze passie en kennis te delen en nieuwe talenten te ontmoeten. We raden andere ondernemers aan: doe vooral mee met de volgende editie, zet je deuren open en maak er een leuk evenement van.”

BKBB wordt steeds meer een begrip in de regio. Organisator WSP Midden-Holland geeft het grote banenevent dan ook een vervolg in 2023.

Bezoek STEF Bodegraven
Bezoek STEF Bodegraven
Bezoek STEF Bodegraven