Horeca op de Markt in Gouda

Horeca in de schijnwerpers

Hoe is het om in de horeca te werken? Welke opleidingen zijn er? Bij welke horecabedrijven kun je aan de slag? Op die vragen wordt maandag 13 juni antwoord gegeven tijdens ‘Horeca in de Schijnwerpers’. Deze dag is de aftrap van het grootste banenevent in de regio: BinnenKijken bij Bedrijven.

BinnenKijken bij Bedrijven

Horeca in de Schijnwerpers is onderdeel van BinnenKijken bij Bedrijven. Dat is hét event voor werkgevers en werknemers om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten. Van 13 t/m 18 juni openen ondernemers uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren. Potentiële werknemers, stagiaires en mensen die een werkervaringsplaats zoeken, kunnen letterlijk een kijkje in de keuken van een bedrijf nemen.

Opening op 13 juni

De feestelijke opening is op maandag 13 juni op de Markt in Gouda. Een centrale plek waar extra aandacht is voor de Horeca. Sinds de coronacrisis is er veel vraag naar personeel. Een restauranthouder aan de Markt: “Ik ben in 2 jaar tijd van 25 naar 8 personeelsleden gegaan. Morgen kan mijn terras niet open.”

Tijdens ‘Horeca in de Schijnwerpers’ werken verschillende horecabedrijven die aan de Markt gevestigd zijn mee. Projectleider Maya van Es: “De horecadag zit vol demonstraties en leuke workshops. Bezoekers kunnen een wijnproeverij doen, koffie bereiden als een echte barista en van alles leren over verschillende biersoorten tijdens de bierworkshop. Op de Markt organiseren we speeddatesessies voor ondernemers en werkzoekenden. We hopen net als voorgaande jaren dat er mooie matches ontstaan.”

BinnenKijken bij Bedrijven wordt georganiseerd door WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland. WSP stimuleert werkgevers om op een mensgerichte, slimme en financieel aantrekkelijke manier te ondernemen om méér mensen in de arbeidsmarktregio aan het werk te helpen én te houden.

Alle scholieren, zij-instromers en werkzoekenden kunnen zich aanmelden via www.binnenkijkenbijbedrijven.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Foto: Welkom in Gouda