Foto jongeren bij vrachtwagen

Wat een belangstelling!

Speeddates, rondleidingen en een-op-eengesprekken: de afgelopen week stond in het teken van ontmoetingen tussen werkgevers en potentiële medewerkers. Maar liefst 125 bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen openden tussen 25 en 29 oktober hun deuren voor werkzoekenden, zij-instromers en studenten. Samen trokken ze meer dan 550 (!) bezoekers. Het resultaat? Volop inspiratie én mooie matches!

Vooral de belangstelling vanuit het onderwijs was dit jaar opvallend groot; voor de individuele bedrijven, maar ook voor de techniekdag die 26 oktober werd georganiseerd. Daar konden binnenkijkers aan den lijve ervaren hoe het is om in de techniek te werken, en in gesprek gaan met verschillende techniekbedrijven uit de regio. Die hadden alles uit de kast getrokken: van VR-brillen tot workshops programmeren. De techniekdag alleen al trok 200 bezoekers!

Dat BinnenKijken bij Bedrijven voor iedereen is, bleek wel. Herintreders, carrièreswitchers, mensen met een uitkering, statushouders, hoog- en lager opgeleiden, scholieren: ze meldden zich allemaal aan. Het event moet nog geëvalueerd worden, maar vaststaat dat het een succes is. Organisator WSP Midden-Holland wil het dan ook een vervolg geven in 2022.