BKBB Logo Nieuws

BinnenKijken bij Bedrijven is een feit!

Van 25 t/m 29 oktober 2021 vindt de allereerste BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB) plaats. Een nieuw maar toch vertrouwd event …

BKBB is namelijk een voortzetting van Kom Binnen Bij Bedrijven. WSP Midden-Holland heeft het event in een heel nieuw jasje gestoken. Het doel is nog altijd om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen te brengen. Maar voortaan wordt uitsluitend gefocust op betaalde banen, werkervaringsplekken en stages. Nieuw is ook dat ieder jaar één branche extra wordt belicht. Bijvoorbeeld omdat daar meer of anders opgeleide werknemers nodig zijn. In 2021 is dat de sector techniek. Alle gemeenten in de arbeidsmarktregio doen mee aan BKBB : Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen.

Tijdens de actieweek zetten bedrijven en organisaties in de regio hun deuren open voor binnenkijkers: mensen die een nieuwe baan willen, een carrièreswitch willen maken, een werkervaringsplek zoeken of stage willen lopen. Potentiële werknemers krijgen zo een goed beeld van de werkgelegenheid in de regio en van hun mogelijkheden bij een specifiek bedrijf. En werkgevers maken op een laagdrempelige manier kennis met potentiële werknemers en vinden zo (toekomstig) personeel!

De partijen komen samen op de website van BinnenKijken bij Bedrijven. Bedrijven en organisaties kunnen daar hun eigen pagina inrichten om zich te presenteren, en zélf bepalen op welke dag(en) ze hun deuren openzetten, voor hoeveel mensen en hoe. Geven ze een rondleiding? Of denken ze aan speeddates met geïnteresseerden? Vervolgens wordt de website opengesteld voor werkzoekenden. Alle aanmeldingen van binnenkijkers komen rechtstreeks binnen bij de bedrijven en organisaties. Zij onderhouden zelf contact met de belangstellenden en informeren ze over de actieweek en het programma.

Menu